Wednesday, 5 March 2014

Surabaya part 1

Assalamuailaikum, selamat pagi, bon jour, selamat tahun baru 2014 gentle readers. My last post was 28 August 2013. lama betul baru nk update. bukan apa sejak dah ada mcm2 medium ni mcm fb, ig..makin malas nk update blog dah. tp saya cuba jgk lah menghidupkan kembali blog yang tak seberapa ni.

Kita mulakan dengan gambar lawatan saya ke Surabaya-bandung sekitar September tahun lepas.

Kami bertolak seawal 7 pagi dengan penerbangan air asia ke surabaya. Setiba disana kami disambut oleh Pak Wong, Malaysian yang telah menjadi warganegara Indonesia. Sampai je pak wong bawak kami tempat shopping di bandar surabaya. Sehingglah malam kami mulakan perjalanan ke Gunung bromo. Kemudian kami menaiki land rover untuk sampai ke kaki gunung. Seronok naik bende ni..ade banyak plk tu.
Sebelum mula pendakian, kami singgah dulu breakfast. Kat sini cuacanya agak sejuk. siapa yang x bawak jaket tebal boleh jugak sewa kat sini. lps solat subuh kami pun bergerak menuju puncak. sampai je semua dah ready amik port utk gambar sunrise. mmg cantik sangat pemandangan dari sini. Subhanallah.








No comments: