Wednesday, 28 August 2013

Tuesday, 27 August 2013

Abdullah's family

Posted by Picasa

Selamat Hari Raya 2013

Assalamuailaikum...
Selamat hari raya guys..Alhamdulillah hari ni 28.08.2013 masih sempat menyambut birthday yang ke 34 . ye tua dah. dan dah muak rasenya nk menjawab soalan klise tu. Insyallah kalau diizinkan Allah kahwin lah saya. sapelah yg x nk kawin kan.

nothing much to tell. cuma skrg masih dlm mood raye. makan sana sini. belum sempat lg nk work out. basikal pun dh lama rehat. next week bolehlah mula blk.
from left Angah, ilyas, aqil and me di pagi raya   
thn ni beraye dgn boys ni dulu di pagi raye. along petang raye baru dpt blk kg.

walaupun mak abah dah takde, kami semua tetap teruskan tradisi. rmh tetap kene serbu.. mungkin tahun ni meriah sikit sbb me dh balik malaya setelah 3 thn di perantauan.

Akhir kata, berbuat baik dan berbaktilah dengan ibu ayah sewaktu mereka masih ada.



Thursday, 6 June 2013

activities updates

wall climbing at challenge park putrajaya

power bar shirt..love it
top, mountain bike Metro gp, below right milo breakfast run, below left jamborace putrajaya
and many more to come....

takziah

Salam, bon jour, hi..im back

Sejak balik ni liat betul lah nk update2 blog ni. first, sebab ofis ni block segala media social ni..so susah sikit nk sync2 picture.

So far im doing great. kali ni nk tribute to my late bos. Arwah En Adeeb. past away last week 28th of May because of stroke. dah warded almost 2 month. even though sekejap je dgn arwah di brussels tp we are closed enough. dh mcm family. Semoga rohmu dicucuri rahmah..Al fatihah


Monday, 25 March 2013

back by popular demand..hahah poyo je

Alhamdulillah setelah dua bulan lebih blk malaysia, semua dh almost settled down. Rumah dah siap kemas, kete nk pegi keje dah ade. Even dh mula menerima guest check in di rumah (walaupun masa tu kotak belum habis bukak). Keje pun so far so good. Baru je blk kursus 3 hari di Gold Coast last week. Gold Coast, Sepang ye bukan Australia..hehehe.. Oh ye, basikal pun dh start kayuh. 


With Oma a.k.a LadyLola all the way from cairo. Tengs for dropping by 


With cik fiqa. Gambar atas masa di brussels, kat bwh  di hospital Putrajaya semasa melawat En Adeeb

with cik jem

My home sweet home

Thursday, 17 January 2013

happy new year 2013

salam...hari ni 17 Januari 2013. Dah 17 hari jugak blk malaysia. Akibat kesibukan yg teramat, x sempat nk upadate blog..tau2 dah sampai malaysia. Kenangan selama 3 thn di brussels tetap terpahat dalam ingatan. Insyallah sikit2 nnt saya update cerita hari2 terakhir di belgium.

Cerita terkini? setelah merantau beribu2 batu, menjelajah keseluruh benua eropah akhirnya saya ditempatkan semula di MOSTI, (Kementerian Sains Teknologi & Inovasi). Paling menarik, kembali ke bangunan lama yg ditinggalkan sebelum pindah ke cyberjaya dulu. di tingkat yang sama pulak tu. tp sekarang bukan dgn jabatan standards lagilah..Alhamdullillah..enviroment yg saya familiar so x susah sgt nk sesuaikan diri. kawan2 pun semua baik2. diaorg rajin panjat gunung kat sini. tiap2 minggu diaorag ajak. tp ade je hal pulak every weekend.

Turun je kapal terbang terus kene melapor diri keesokkan harinya. biaselah hari pertama mesti duduk pool dulu. memandangkan saya masih jetlag..depa pulak letak saya dalam bilik mesyuarat baca magazine, ngantuk gilerlah jwbnya. mujur diaorg bg amik cuti 2 hari. cuti 2 hari adalah masa untuk pegi beli baju kurung dan sbgnya. baju wajib biler dh keje kat putrajaya ni. x dapat dah nk pakai seluar lg.

Rumah masih dlm renovation..sikit lg nk siap. kontena pun hujung bulan ni sampai lah. kereta pun x lama lg dapatlah. take time jugak nk adjust kt sini. dari segi cuaca dan makanan. pergh makanan x blh tahan..mcm2 ade..kalo dulu boleh je minum secawan kopi dgn croissant utk breakfast. skrg..mcm2 menu ade..pilih jer. kalau tghari, boleh dikatakan hari2 covered sebab ade meeting. kami2 ni tumpang lah sekaki (mcm biase)..hai alamat gemuklah x lama lg

brussels christmas market. december 2012