Thursday, 2 August 2012

ramadan kareem

Alhamdulillah hari ni dh masuk 14 Ramadhan. Tidak seperti tahun2 yg lalu, tahun ni sgtlah malas nk mencuba masak mcm2 makanan dan kuih muih. Mungkin sebab dh masuk tahun ketiga. Masak tu masaklah jugak, tp biasa2 je lah. Buat masa ni paling luar biasa skt, buat kuih apam balik. hehe..x pernah terfikir nk buat kuih ni sblm ni. senang je rupanya. Puasa mcm biasalah. tahun ni pun 18 jam and its summer. Mmg penat dan lemau je. Blk keje lepak dulu, tido, masak, pastu boleh tido blk..pun belum Maghrib lg. Maghrib masuk pkl 9.30 mlm summer ni. Dah buka lewat pastu sahur nk kene cpt plk. Pkl 2 dah kene bangun.

Ok enough citer puasa di perantauan. Tiga tahun cerita yg sama. Hopefully tahun ni tahun terakhir lah puasa di bumi Belgium ni. Sekarang tgh sabar menunggu surat cinta dr JPA, bila nk panggil balik.I miss everything that i left behind. Kalau ikutkan lg 4-5 bulan je lagi nk blk for good. yeay!