Monday, 17 October 2011

Al fatihah

Janji Allah tiada siapa yg tahu. Semoga arwah abah tenang di sana. Adik sentiasa rindu kan abah. Al-fatihah

Wednesday, 12 October 2011

autumn blues

Abah dah selamat blk kg semula. sunyi pulak dia takde..kalo tak, ade jugak org kat rmh tu. lagi pun dh dekat dua bulan duk dgn dier sejak balik raye hari tu.

Nk dijadikan cerita sehari sebelum blk tu, we all nk keluar breakfast sbb ade kawan nk belanja dan jumpa abah sekali. pagi tu hujan jalan pun licin..selalu mmg jln sebelah abah je..sebab dier x brp nampak tp dh nk sampai ke tram station tu..me ke dpn sikit je sebab nk tgk schedule tram..pusing2 tgk abah dah terjatuh..teruk jgk..berdarah muka dan kaki..adoi..terus kansel semua plan. Ingat nk bawak dier pegi brugge jgk lps breakfast tu.

Mujur mmg dah request MAS meet and assist. Sampai je Amsterdam terus pegi ambil wheelchair kat dier. check in pun dpt kat first class. Senang sgt service ni..lepas check in tu, just tggu staff yang akan bwk abah sampai ke tempat duduk dlm kapal terbang. Sampai Malaysia pun ada staff dari KLIA plk tunggu..amik beg, jumpa abang dan terus hantar smpai ke kereta. Mmg terima kasih sangat kat MAS sebab sediakan service ni, kalau tak kesian kat warga2 emas or org kurang upaya yang travel alone.

So, citer brussels..dah back to the typical weather.. hujan dan sejuk..baru betul2 autumn. ni dah seminggu hujan..duk rmh je la jwbnyer..sejak abah blk ni,,masak pun malas..huhu. I also would like to thanks my friends yg byk bantu masa abah kt sini especially faten, en syukri, en azman and all. Merci beucoupe ;).


bye abah..take care

Monday, 3 October 2011

weekend in london

salam..im back heheh

since my father ade kat rmh ni..rutin pun agak sibuk. selain sibuk dgn kerja yg sebulan ditinggalkan, kene masak plk utk org tua dirumah. breakfast, lunch, dinner semua kene siap. kalo duk sorang blh gak skip2. pagi sblm pegi keje kene siapkan breakfast dan lauk utk tghari, then tghari blk lunch. petang plk masak utk dinner. Anyway saya enjoy. bukan selalu abah dtg pun.

citer pegi london last week. bertolak tghari naik eurostar. dapat tiket murah dalam 80 euro sorang return. kalau tak mesti 200 euro lebih. since dah tiket ketapi murah hotel mahal la skt. mula2 nk duk malaysia hall, tp last minit student plk ramai. so, keutamaan mmg kat student la. lgpun hostel leceh pulak abah nk tido nnt. so i chose Premier Inn. Hotel ni dekat St Pancras International Railway station, so kalau naik eurostar tu jalan kaki dlm 3-4 minit je. Hotel pun selesa. nk ke city pun senang, tube ade double decker bus pun ader. Ronda2 semua naik hop on hop off je. senang..kali ni cruise smpai ke greewich. tp yg sedihnya x sempat pun turun shopping kat oxford street. X ckup masa lgpun jalan dgn abah yg sakit lutut..terpaksa slow and steady. nasib bas hoho tu singgah harrods. dpt jgklah beli beg.

What i like about london?..orgnya ramah..semua pun nk tlg, ckp pun senang, mkn pun senang, souvenir pun byk tp yg x best euro nk tukar ke pound tu letih skt. apalagi la kalo RM ke pound. hmm. Thn dpn kene pegi lagi sekali la..