Tuesday, 28 June 2011

The one with new gadgjet

salam. Lama sudah tak update. Sejak balik barca byk betul keje kat office. Rase macam dh x mampu dh nk buat. Theres a lots lots of additional works to do. I am now have to do all the accounting work as well. Proses voucher from a-z mana dgn routine work lg. Memang bkn senang nk senang..dont felt like i am a PA anymore. :(. By the way received an email from a PA yg bakal kene posting. She,s asking few tips and what preparation to do. Just like me before but a bit weird on how she track me. Rupa-rupanyer my name ade kt kln website..x leh lari la

No wonder. X habis lg citer kat dier. Sibuk semendang..

However, at times im still enjoying my short life. Byk majlis mkn, farewell, bbq not to forget karaoke. And the most awaiting month. July summer sales yay!. Cuaca pun sgt panas skrg. 32-34 celcius mengalahkan malaysia plk

Paling best, At last, after a few attemps, my lovely ipad2 savely arrive brussels ;). Mmg order online kat malaysia sebab harga malaysia jauh lebih murah. Bos besar plk tu yg tlg bawakkan. Kebetulan Customs DG and delegates attending a meeting in brussels. Disamping ikan bilis ipad pun ade. Mmg puas hati and best giler... At the moment, im not subcribes to any gsm provider since kt rmh dh ada wifi, office pun ade. Plus ade black berry lg. Still mengodek2 lg applications yg ade. Memang cool lah!

Sunday, 19 June 2011

Holla barcelona

Plan ke Barcelona dibuat tak sampai dua minggu. Last minit my travel buddy jumpa tiket murah. Spain salah satu negara dalam my list wajib pegi. Arwah mak pernah sampai Madrid. Anak dia sampai Barcelona pun ok dah. Barcelona sememangnya ada byk tempat untuk dikunjungi. Empat hari cukup dah untuk cover the whole city. Tak payah naik bas HOHO pun. Seronoknya travel masa musim summer ni, waktu siang panjang, tambahan pulak kedai kat sini tutup lambat tak macam Negara Europe yang lain. Pukul 9 shopping mall masih bukak. So first day dah dah boleh ronda along Rambla and cantalunya. Kat sini ada Cassa Battlo, casa milla and semua high end boutique macam LV, Gucci, Prada dan termasuk HQ Zara. Zara sini murah sikit maybe sebab memang asal usul dia dari Spain. So, terbeli jugak la sehelai seluar ;). Tak lupa jugak Hard Rock Café. Barcelona la paling senang nk cari HRC. Bought 5 t-shirt from here, kiriman org dan collection sendiri.

Cassa Battlo


HRC

Public transport, macam biasa tip top. Second day melawat sangrada familia, Barcelona Cathederal, Placa Musica, The Arc de Triomf, The Torre Agbar (38-storey tower), dan the column kat port vell. Kebanyakan bangunan adalah hasil tangan architect terkenal Antonino Goudi. Macam Sagrada Familia tu masih belum siap sepenuhnya mungkin tahun 2020 siap tulis kat situ. Goudi mati eksiden dgn tram..sian


Depan Sagrada Familia

Third day melawat parc guel, monjuic (both place atas bukit) penat mak. Mujur Monjuic ade cable car. Then pegi Palau nacional (mcm putrajaya lebih kurang tempat ni) pun atas bukit jugak. Finnaly pegi camp nou or Barcelona Stadium. Nak masuk kene 19 euro, ambil gambar kat luar pun jadilah ;). Memang meriah la sana sini org pakai jersey barca, baru menang kan. tp harga jerseynya agak biadaps sikit..heheh..mula2 nak beli pastu x jadi. Then before heading back singgah balik kat tepi laut di port vell dan jumpa satu shopping mall yang sangat meriah. Meriah sokmo sini.
Last day cari museum piccaso. Malangnya tak sempat nak masuk sebab dah nak kene pegi airport.









Anyway, Barcelona sangat best and worth to be visit.
Mucho Gracias, Hasta pronto !

Thursday, 9 June 2011

Ola barca!

im off to barcelona, spain from 10-13th June. last minute plan. Will be back with full of pictures and stories.

Monday, 6 June 2011

APWA 2011

Saturday, 4th of June 2011, the ASEAN Pacific Women Association (APWA)bazaar.
I had to cook rendang this time around. collaboration with nurul. 8 kg..done and selling fast. The atmosphere not really happening as last year, maybe due to the long hols..and the good wheather



Wednesday, 1 June 2011

End of Spring

Hai malasnyer nk update blog. Alhamdulillah dh selesai mengganti puasa. tp amatlah menyeksakan puasa musim2 nk masuk summer ni. Maghrib masuk pkl 9.45 mlm. sampai lembik nk tunggu waktu berbuka. Byk betul aktiviti lately. Every weekend ade je program. Ade Brussels Marathon, Tervuren day, BBq sana sini..x campur org ajak pegi shopping kat outlet lg..hancus budget bulan ni..

With this beautiful weather, approximately 22 degrees above, i really cant resist to run every evening..best sangat