Saturday, 21 May 2011

12 km kayak @ Anseremme

salam,

It was adrenalin rush and fascinating experience. Suppose nk buat 21km, nasib x jadi. Dengan cuaca yg agak sejuk mggu tu, 12 km pun dh mcm x larat nk abiskan..partner with mr lah. oklah blh relax skt..;). Laluan sepanjang sungai yang sangat menenangkan jiwa dan kadang2 sikit mencabar biler terlanggar batu or air terlalu deras. Nasib kayak kami x terbalik. It takes about 3 and a half hours to reached the finishing lines. campur tolak stop rehat, mkn nasi goreng dll.
Looking forward untuk berkayak lagi next time...love it ;)





Thursday, 12 May 2011

Outing to Metlach, germany

baik je demam terus berjalan lg. but this time quite official. Sabtu ade aktiviti PERWAKILAN. Lawatan ke outlet Villeroy and Boch ke Metlach, Germany.

V&B ni one of finest pinggan mangkuk tercantik dalam adik beradik pinggan mangkuk. Kalau x silap kat Malaysia, ade di KLCC. began in the tiny French village of Audun le Tiche, where Fran├žois Boch set up a pottery company with his three sons in 1748. Later, the company moved to nearby Luxembourg, where itl operated a porcelain factory until 2010. In 1801 the company moved to the nearby town of Mettlach, Germany. On 14 April 1836, the Jean Fran├žois Boch company merged with that of a competitor, Nicolas Villeroy, and became Villeroy & Boch, V&B (also simply 'VB'). Harga boleh tahan..kalau pecah mmg menangis. Satu pinggan makan lebih kurang 23 euro = RM101. hmm dah tu takkan nk beli satu kan. So, slow2lah kumpul. Tp pegi kat outlet ni puas hatilah, harga dier murahlah skt dr kat kedai.

Bertolak dr brussels pkl 9.15 pg sampai sana dalam pkl 12 tghari. We covered 2 countries in one day. Germany and Luxembourg.

Hmm dah agak makcik2 minat saya skrg ye..hahah..apa nk buat. dh tua la maknanya tu. Anyway hidup hanya sekali..Enjoy!