Thursday, 27 January 2011

I pass

Alhamdulillah. I pass the exam. Betul2 x percaya. Walaupun ponteng kelas sebulan sebab blk kg, lps jgk ke next level.. Mcm main game plk eh hehe. Ikutkan malas dh ni. Ramai member kt embassy setakat sem 1 je pastu stop dh sbb mmg bkn senang bahasa french ni uols. Antara bahasa paling susah dlm dunia haha. X pelah cuba dulu tgk mcmana. Voilla ;) tres bien. Sedih jgk sbb one of my best friend, sry rath cannot make it.

Wednesday, 26 January 2011

athens here i comes

think i can start counting days now..heheh im going to..Athens, Greece. The city with the most glorious history in the world. ..sape penah tgk citer Mamamia, pulau yg cantik tu terletak di Greece jgk. Tp maybe x round pulau la sejuk2 ni. Acropolis is nominated to be one of the 7 wonders of modern world. nnt blk br boleh cerita okay!

Sunday, 23 January 2011

Lah's birthday bash

Weekend yg sangat seronok. biasenyer akan rase mcm ni bile habis exam. sabtu lps ada birthday party Lah, one of phd student kat sini. Tahun ni dier dh nk blk Malaysia Insyallah setelah 4 thn kat sini, kiranye birthday aka farewell sekalilah ni. So pg sabtu tu keluarlah mencari hadiah. dalam sambil mencari hadiah utk org, tersangkut jgklah hadiah untuk diri sendiri oopps..hehehe..anyway it was really good bargain..dapatlah boots Hush Puppies dgn coat ZARA. Hadiah utk org pun dpt jgk..fair n square gitu. Menolong jgk tuan rmh apa yg patut. En Lah ni pandai buah kuih buah melaka..so sempatlah belajar jgk..nnt ade mood nk buat lah..senang bebenor rupenyer. Macam biase party ni khas utk org2 bujang sajork. Lps makan ape lg..main UNO lah..wahh very tempting main ramai2 ni..it was 8 of us..Luke,grace,Ena,Fiqa and Pedro, Eric, me and Lah as a host. Pulang jam 10 mlm. Esoknyer smbung plk main bowling..kemeriahan berganda namanyer..hehehe..
Bowling ni plk dh lebih setahun x main. sejak dtg sini ni lah first time bwk kuar bola yg dh berkurun dlm beg tu. Alhamdulillah bola tu masih setia dgn tuan dier..he never let me down..we played at Crowsly Bawling dkt dgn Central station. Hari ahad dr pkl 10a.m-1pm hanyalah 2.40 eur sajork. sgtlah berpatutan kan..theres go my weekend..









Gambar ni dh jd collage je..malas nk tepek byk2 nk besar blh click kut..

Friday, 21 January 2011

Jom jalan

Dah habis exam br lah blh concentrate dgn next trip plan..heheh..buat masa ni biarlah rahsia dulu tempatnyer ye.

got this from tripadvisor. x sangka hobi melancong masa kecik2 dulu tercapai jgk. Now everybody can fly kan..tambang flight pun dh murah. even kat malaysia pun dh boleh jalan2 naik flight. so, jauh perjalanan luas pemandangan. Pergilah melancong..biler agaknyer korang nk melawat aku kat sini ye..huhu

Biasenyer sebelum kite decide nk check in kat mana2 hotel mesti akan review dulu kan pandangan org2 yg penah smpai. thats what i do here. even nk beli tiket flight pun riview dulu..so apa2 hal senang x menyesal kemudian hari. Maklumlah kite nk travel mesti nk semua berjalan lancar kan. tripadvisor ni antara website yg paling dipercayai..biasenyer betul ape yg diaorg citer.

I've pinned 25 cities in 12 countries
yg yellow dah sampai
yg green Insyallah akan sampai







Monday, 17 January 2011

Exam exam :(

The exam was damn hard. Hhuhu. Berserahlahlah pass ke tidak nnt. Still have the oral test this coming thursday. Duhhh wish me luck. One good news..going somewhere cuti CNY nnt

Wednesday, 12 January 2011

wet weekend

Being busy lately and the weather is not that good. its been raining all over the week..kalo kat Malaysia sure banjir.

berkesempatan juga melawat sales di ibu kota..walaupon hujan kan.. tp what i can say.. barangnyer lebih kurang dgn summer sales and summer sales lg best kut offernyer. so i ended beli barang utk kesihatan je la..hehhe..my new tennis racket, biler nak mainyer x tau lg..

and there's something bugging in my head that i should buy or shouldn't. tggu gaji nnt pk pulak.

and my french class exam is around the corner..ayo...help :(

Thursday, 6 January 2011

sushi at Sushi's

5 jan 2011

went to the match,stockel yesterday after office to buy some stuff. Right after im finish paying, bumped with azli (my office mate) or my lunch mate..heheh. He forced..me to join dinner with him and his girlfriend and friends. So i have no choice..here we are. org kata rezeki jangan ditolak. Im actually not really like this sushi thingy..but lately im kinda love it and trying to learn to prepare it one day..hmmm


Salmon Nigiri [鮭握り],Ikura gunkan-maki [イクラ軍艦巻き],Western California Roll and Tuna Roll in Uramaki

dont forget the condiments. Sushi may be dipped in shōyu, soy sauce, and may be flavored with wasabi, a piquant paste made from the grated root of the Wasabia japonica plant.

the food is not bad especially the salmon. might try it more often since its close to my house.

Monday, 3 January 2011

selamat dtg thn baru

Hari ni dh masuk 3 hari di tahun baru. Nmpaknya ini tahun kedua saya smbut new year kat sini. Mcm biase x pegi tempat2 crowded2 hanya duduk dirmh melayan tv. Tp ade new year eve di rmh kawan. Biaselah kalo x de sesi karaoke x sah.

bila dh masuk thn 2011 mcm best je biler org tanya biler blk, dh blh jwb thn dpn..hmm bunyi mcm dh x lama kan. Insyallah kalo x de ape aral hujung thn dpn abislah tour of duty di Brussels..Sebelum tu rasenya byk lg cabaran dan dugaan yg nk ditempuhi.

as for my resolution, biarlah rahsia. Rasaya hak thn lepas pun blm settle lg. Semoga kita menjadi insan yang lebih baik utk bangsa dan negara..(skema giler ayat aku).

Next week bermulalah winter sales..yahoo..(yang ni susah skt nk kurangkan tabiat shopping) i just cant resist..

mcm thn sebelumnyer, dh menjadi tradisi di embassy kami mengadakan get together party and exchange gift syaratnya hadiah mestilah beharga 10euro. makanan pun sedap masa tu pot luck, kebetulan konon meraikan malaysia menang bola sekali la walaupun kami x dpt cuti pun.


adam with his ipott hahahah so funny

me dpt ferero roche aka ipad..hheheh jd lah blh mkn ramai2



satay best giler...



saya hanya sponsor pizza pada hari itu..malas nk msk

mine yg kaler choclate tu..
what ever it is semoga thn ni memberi lebih luck,rezeki dan kejayaan utk kite semua..Bring it on 2011