Tuesday, 28 September 2010

bau kedai

akhirnya dpt furniture baru..bukan saya punyer pun..sewa je..tp rmh dh jd sempit pulak..mcmana nk main wii ni





Wednesday, 22 September 2010

Merdeka Celebration in Brussels

Merdeka juga disambut di bumi brussels ini walaupun agak lambat beberapa minggu. Sederhana tapi meriah.


en azman, kak yati, me n azli (iban boy..hehe)


kastam family

satu dunia..bkn satu malaysia dah

dcm bersama penari belgie malaysia


bersama peminat katanyer...heheh

It all went well. But im not well now..blk je terus demam..cuaca pun x menentu sekarang kejap sejukkk, panass..hujan..huhu..another show to go..tp gerunlah nk perform dpn PM, bukan pro pun..memasing amatur je

busy september

its been really hectic week. actually sblm raye hr tu dh enroll utk french class..twice a week. berbelit lidah tiap kali g class. Then lps raye ni je mcm2 open hse ade dgn kene perform menari lagi. First kene perform utk MABL..persatuan wanita2 di belgium dn luxemborg, then utk Merdeka reception and finally utk ASEM nnt yg PM datang..pergh..rase mcm artis budaya pun ade. living abroad ni mmg mcm2 kene buat. selain memasak sy juga kene menari dan kadang2 menyanyi..hahah..sama jgk mcm kat putrajaya dulu la..part of aktiviti persatuan. Dan akhirnya saya demam ari ni selepas perform utk Merdeka reception. next week ade exam PTK jugak..adoi mcm2..




erik n erni..match tak..heheh



Wednesday, 15 September 2010

Selamat Hari Raya 2010

salam aidilfitri.

Dah agak lama bersawang blog ni. Alhamduillah ari ni dah masuk 6 syawal. Semalam dh start keje pun. Pertama kali beraya di perantauan ni oklah jgk. x delah sedih smpai tahap meraung. Tp tipulah kalau ckp x sedih. beraye sorang2, x de tangan yg nk dicium..x dpt ziarah kubur arwah2 terutama arwah mak. gosh..rindunyer rendang mak..nasib dh pandai buat tp manalah nk sama, and miss all my mum signiture tart dan kek kukus..kenangan aje la remains..semoga arwah mak tenang disana. Malam raya berkumpul kat rmh en syaril. Last la buka puasa sama2 dgn kengkawan. kalo kat malaysia sibuk giler la mlm tu..time tu la nk masak, ganti langsir, kusyen semua..thn ni punyerlah releks siap main poker lg di malam raye. Dalam pkl 2pg call la malaysia kat sana pkl 8. Abah dh siap2 nk g mesjid..drama la skejap. then 1 syawal berkumpul di embassy sembahyang raye dan makan2. gitulah. raye ke2 open hse di rmh duta brunei, raye ke3 open hse duta malaysia, and last raye ke4 rmh kak nora & en din. Terkejut perut ni, mcm2 nk dimakan. weekend dh tentu ade open hse. we (customs atache) also will hosting an open hse for all on 26th, jemputlah datang kalo sudi..hehehe













now counting nk blk utk raye haji...nk balikk kg..wo wo blk kg..