Wednesday, 24 February 2010

the one who cooked :)

im not doing well this week. sakit pelut..skrg dah ok. last weekend x kemana2 pun just pegi pasar sabtu pagi sbb hari ahad host lunch kat rumah..kire housewarming la tp utk kastam staff je la. this is my first time masak2 utk org heheh. they requested to eat negeri sembilan dish. hmm mmg tu je yg pakar pun, so ade ikan keli masak lomak, ikan keli sambal, smbal ikan bilis petai, sambal belacan, sayur kailan and custard jagung..nasib 10 org je.

saturday afternoon ade karnival di kraiinem. its like perarakan kereta berhias or parade for the commune (kat depan rmh bos je ni). smbil2 tu diaorg akan tabur gula2 or little present or cards.. lepas tu teruslah dinner kat rmh boss..










Wednesday, 17 February 2010

the best of london

Finaly, sampai juga kaki ni di London..i always dream to visit this place before. Alhamdullilah dah sampai.
Bertolak pagi2 sabtu, naik eurostar pkl 6.59pg. dalam 8.30 waktu London sampai la di Station St. Pancras london. From there, we took a tube to our hotel which is at Sussex garden. kat sini senang je nk kemana2. tube tu laju giler kan..sekejap je dh smpai. tp mesti pandai baca map route dier kalo x sesat la kemana2 pulak. Actually x rancang pun nk dtg sini, masa borak2 dgn bos dier citer seronok pegi london and ask me to browse for ticket price and hotel. so, i pun prepare la semua ticket and hotel. Nasib la senang dpt hotel and the best part was the hotel that i book Royal Cambridge Hotel, have a connection with Suria hotel in Malaysia. so, chefnyer pun org melayu kite dan halal la breakfastnyer. kalau nk request nasi lemak or roti canai pun blh juga.

First day sampai mmg nk pegi shopping je along oxford street. baru sejam masuk primark dah shopping macam2..pastu masuk pulak m&s or mark and Spencer, selfridge, harrods, hard rock, levis..fuhh abis gak beratus pound. jalan2 kat sini seronok sbb ramai org melayu..jalan sikit jumpe..senyum..jalan skt jumpa..ade yg angkat tangan pun. which is sgtlah x dpt jumpa situation mcm tu di brussels ni.

second day sight seeing day. naik hop on hop off. round abis seluruh london. then on third day sambung blk melawat trafagar square and piccadally circus and continue shopping atau menghabiskan duit yg ado..heheh. kali ni di regent street pulak.

masa nk check in blk, we was told that theres a train crash at brussels and our train has to be cancel. terkejut betul dgr news tu, maklumlah kite tgh seronok kat sini rupanya ade massive accident di brussels. Our friend in embassy pun dok risau kat kitaorg ni. nasib eurostar arrage bas di lille, somwhere smpadan paris. from lille we reach brussels 12 midnight. selamat sampai..syukur Alhamdullilah

I definitely will come again sbb ade satu tempat tu yg x pergi..Madam Tussuad, sbb geng2 yg lain tu semua dah pernah masuk..huhu..Insyallah








Friday, 12 February 2010

london trip 13-15 feb 2010

im going to London tomorrow..the city that i always dream on too. will update and post some picture definitely soon...cau

the one with the new books

mcm biase weekend je bejalan..last week go round brussels again. found one second hand book shop which is realy2 cheap..bought a few of them..the shop is near the maniken piss..(kat budak kencing tu) then, we ate at sultan kebab..best giler..




Monday, 1 February 2010

jalan2 arround brussel city

snow masih turun lg...ingat kan dh abis stok dah. they said this year plg kerap turun snow dan byk. mula2 dulu seronok la jgk..skrg dh x snggup dah..last weekend spend my time with with my boss family, as he blk malaysia exam. his wife and daughter sgt baik hati. jd PA kat abroad ni bukan mcm di Malaysia, dgn family boss pun kena get together