Monday, 27 July 2009

time after time

im back...its been really hectic week or shall i call it hectic month for me. the twice a month class schedule really make me sick. my life has turn 360 degree as it became a short week to finish the assignment and work, blk kg..huhu..not to mention the group discussion.

i really have to find my own precious time back..what ever it is, planning make perfect..wish me luck :)

tribute to yasmin ahmad. we gonna miss her touched especially during raya commercials. Al-Fatihah

Monday, 13 July 2009

my childhood sweetest moment

remember this article about 80's kids?

Tanda-tanda anda bayi tahun 80-an:

kita membesar dgn menonton G-Force,Transformers, Thundercats,Silver Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunksn Mickey Mouse.Not to forget Ninja Turtles, Mask,Smurfs dan Voltron and my all times favourite Jem..

berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?...hmm, mesti pegang cawan warna-warni kan. mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat seblah...ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment.Pastu bunyi gigi member kite kene gerudi kat bilik sebelah. ada gigi yang berlubang, kene laa tampal.

ni sure korang igt...program minum susu di skolah.nak galakkan budak2 time tuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb...

cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembarispanjang warna kuning tu. pukul tapak tangan...kan?kalau tulisan tak cantik cikgu ketuk jari

semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 50 sen je kat kantin. air sirap cuma 20sen and boleh dapat nasi ayam dgn harga 1.50

time skolah menengah, korang sure beli kasut skolah Bata BM Turbo atau Pallas Jazz.ada yang suka kasut high-cut yang buatan chinatu...ada yang suka stokingtebal laaa...

internet? email? Menda alah ape tu?
CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr..
Tiket wayang pun 5 inggit je.

kite pegi kedai runcit, beli Chickerdis, Mamee ,Kum Kum, UFO, O-Ya, DingDang chocolate balls yang ada mainan kat dlm die,'telur' keras warna warni, biskut 'rokok' chewing gum,KIKI Bubble Gum.
tak dilupakan, 'Ti Kam'.

bile dah abih exam, main Monopoly la, Donkey la,Happy Family laa dlm class.

tapi bunyi loceng laa yang paling best skali.boleh beli aiskrim ngan apek kat luar skola tuh...lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan keje skolah, jom kita pegi makan. budak2 yg dpt Rancangan MakananTambahan (RMT) mesti kluar awal.

lagi satu yang seronok mase time PendidikanJasmani, PJ. main bola laa,rounders laa...permainan kegemaran, main guli, batu seremban,penutup botol, batangaiskrim, 'Pepsi Cola one-two-three', 'Police &Sentry', main kejar2 duduk...

kita hilangkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. yang tube aiskrim, ada byk2 color tu.kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2dia! [tp aku xmerasa sgt la sbb kecik2 dlu aku asthma teruk, plain water only]

lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik. hmmm..ni pun kita main dulu ni.baling2 kapur laa.

hmm...budak2 skarang,bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu'We Are the World, We Are the Children...'dan lagu 'Uptown Girl' yang diorgtau,yg Westlife nyanyi....bkn Billy Joel nyanyi...

bagi diorg, ada satu je Jerman kat dunia ni,dan ade satu je Vietnam.

AIDS wujud sejak diorg lahir.

CD pun wujud time diorg lahir.

Michael Jackson dah putih dah time tu.

Diorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tufilem2 baru.

Diorg tak bley bayangkan skrin hitam putih utk sebuah komputer.Disket giller nipis weh!

Diorg tak penah tau pun 'Atari' dgn 'Game &Watch'.

Diorg tak percaya penah ada TV hitam putih...dan diorg skarang tak reti nak switch on TV kalau xde remote control.

dan diorg tak paham macam mane kite boleh survive dkt universiti tanpa handphone...

hmm...jom kite check, kite ni dah tua ke??

1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni,dan korg sure tersenyum
2. kebanyakan member2 skolah menengah kite dah kawin
3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main komputer, selamba je
4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah menengah guna handphone
5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui telefon lagi setiap hari
6. bile jumpe member lame dari semasa kesemasa, seronok bile bersembang pasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite alami mase dulu time kecik2,nakal2 dulu...

but i do miss my childhood days. no worries!









When i first look at these pictures, i felt like to turn back to that moments. that was the best moments in my life. theres no need to think abt anything..we just play..play..and play.

class..class

Now that i have equipped with the perfect schedule, it’s time to get up and go to class. When the first day of classes arrives, usually i'll give myself enough time to shower, drinks vitagen and buns which i bought at petronas, and perform the whole day 8.30 to 6.30 in class. its been EXCITED and a little nervous about my first class, which is totally natural.

luckily this is my third sem and we already get along with all the class mate. i make it through the day though it really tiring day. Emm i already get 6 assignments to finish schedully.


chating while waiting the lecturers to come
me and anis..who else..eheheh

Monday, 6 July 2009

transformers



at last.. last week i managed to watched transformers..its so difficult to get the ticket. thanx to nizam who willing to book 22 seat for us.
Posted by Picasa

rose birthday

Posted by Picasa

Friday, 3 July 2009

happy birthday mak

im resting at my hometown now...this week is the last week before i begin with my first class next sunday. im kinda losing my interest in studies..maybe because of too long holidays. but life has to move on. In this 2 month holidays im enjoying my life a lot though im breaking my heart too. thats is life, has ups and down.

tomorrow 5th of July is my lovely mother birthday. This is the 4th year i cant celebrate her birthday. i still remember the last birthday my mum n me at the hospital, you only lie on the bed. i felt so lonely mak..wish u were here with me. to hear my story, to encourage me to accompany me..always miss you mum.

Al-Fatihah to my late mum, Faridah Yahya..semoga rohmu dicucuri rahmat..amin.


Life is like the dice that, falling, still show a different face. So life, though it remains the same, is always presenting different aspects.
Alexis


happy birthday to my best friend sofin. i will always remember ur birthday as u share it with my mum. hope u happy always with your family.