Wednesday, 24 September 2008

balik kampung..

tommorow is the last day before living for hari raye holidays. infact tommorow a lot of my collegue has started to take a leave. me myself will going back to kuala pilah on saturday. as usual this coming raye not really happy as before my mum is arround. things like change 360 degrees. all by myself. dulu tengok jer mak masak. skrg kene masak sendiri. nyesal gak x belajar betul2. terutama cara nk buat kek kukus. padahal tiap2 tahun tolong. boleh kut kalau cuba. nasib mak ade tinggalkan buku resepi turun temurun.

x sangka raya 2004 merupakan raya yg terakhir dgn arwah mak. masa tu dier ade ckp thn depan kau tukar langsir baru ye dik..:(. waktu kuarkan barang kemas pun dier ade mention. gelang yg mak baru beli ni, kalau mak takde nnt kau amik satu along amik satu. ....if only i knew..

im sure im going to cry again this raya. tahun ni paling simple sebab beli sepasang je baju kurung. i dont have the feeling to celebrate at all. nasib baik along dgn anak2 buah balik raye ke 2. meriahlah skt rmah tu. selamat hari raya alls...




rumah baru potong rumput. dah boleh main golf..hheheh



sape2 nak singgah, dipersilakan. topi jalan yo ni.

Sunday, 21 September 2008

the preparation

letihnya balik dari jb. first time drive sorang. pegi tu dgn abah. abah bukan boleh lama tinggal rumah. sian kat kucing2 la ayam2 la x makan. sanggup naik bas balik.

diam x diam dah nak raya dah. sekejap je kan. tahun ni rasenya raye yang paling sederhana. x beli ape pun lg ni. along pun balik raye ke2. kenalah masak jugak ape yang patut raya pertama nnt. kuih beli je la nampaknya. x semangat dah nk buat. nk memikir final exam lg pas raye ni. huhu... tu yg spoil tu. mlm td pegi beli baju kurung kat metro kajang. then ternampak kedai levis factory outlet. kire harga dier murahlah banding butik biasa. pas raye la shopping suar jeans. skrg x de mood nk melaram. cukupkan syarat je la.

Monday, 15 September 2008

cuti pra raye

Esok 17 sept cuti Nuzul Quran. Selamat kerja di area selangor. dapat lah cuti sehari. Esok juga genap 3 tahun arwah mak pergi. rase baru jer. dah 2 thn sambut raye tanpa mak. Mmg rase mcm x raye jer. kalo tidak time2 ni mak mesti sibuk buat kuih raye, ajak g shoping la, suh kemas rumah la. itu semua akan menjadi kenangan yang abadi.
mum and karina



so, im going to jb tommorow. amik cuti 18,19. nk buat tahlil sikit kat rmh along. nk buat kat rumah, diaorg pulak x dapat balik. boleh jugak la shopping2 di jb nnt.


3 thn lepas, along ade hantar beberapa ekor kucing yg x dikehendaki kat rmh tu kat Bahau kira2 20km dr rmh. kire jauh gaklah. tp yang pelik bin ajaibnyer sekor telah berjaya balik semula ke rumah sabtu lepas. bayangkan 3 thn hilang dier blh balik rmh. lebih kurang mcm citer singa kat youtube hari tu gak lah ni. mmg kenal sgt dgn dier sbb ade tanda khas. x sampai ati dah nk buang2 kucing. along je yg sampai hati..lepas mandikan hensem la balik kucing tu. dulu kurus jer dier. skrg dh gemok dan tua skt. selamat hari raye abg ben! :)

Monday, 8 September 2008

hectic sunday

hi, salam ramadhan. diam x diam dah 8 hari puasa. last weekend was very hectic. i have to prepare for the mid term exam on sunday. from 8.30 am till 9.30 pm. can you just imagine, i'have only attend 2 seminar and the 3rd seminar is mid term. its really hard to catch up all the syllabus by myself. study sendiri2 dengan assignment berlambak. belum lagi preparation untuk public speaking...thats epjj. i can feel the stress now. its kinda hard. half of my class not turn up. don't know what happen to them. a few have quit. i have to break my fast at mamak stall last sunday as i have another test at 8 till 9.30 pm. the whole day im in shah alam. org balik terawih kite br nk blk rumah huhu....


nasi mamak je la..alhamdullillah


nak buka dah x yah nk study la weih..

Wednesday, 3 September 2008

selamat berpuasa

salam. hari ni dah masuk hari ke-4 umat islam berpuasa. last week a lots of things happend. hari jumaat pengumuman bajet, dapatlah bonus sebulan gaji. alhamdullilah. malam tu dptlah tgk pertandingan bunga api by team australia. mmg gempaklah. then saturday g beli sumthing..heeheh special and with someone yg lum special la lg wat masa ni. akan dtg kut..heheh.pastu hr ahad blk kg sambut puasa dgn abah. cuti merdeka thn ni jatuh hari ahad automaticlah hr isnin cuti. dapatlah rehat kat kg sekejap.

dlm byk2 gambar kat bwh ni, can you spot that special thing...:) gmbar swimming pool tu dekat pusat reakreasi air putrajaya. near picc. best tempat tu. kolam renang standard olimpik. masuk 2 henggit jer. tp makesure pakailah baju mandi yg bersesuaian