Monday, 30 June 2008

erni round the clock again

Phewww...what a hectic week. Start last sunday sampai hari ahad balik adalah hari yang paling sibuk dan memenatkan. Ada dua event besar. first PAC meeting. me as secretariat jer. tp letih jgklah. Ni ade a few gambar. Duk kat hotel traders. mmg class lah hotel ni.








than my cousins wedding. letih tul terkejar sana sini. abis je pac hari sabtu, terus g kenduri kat keramat than blk kg. then hari ahad pegi balik keramat. thanks to my dear kancil kerana membawa diriku tepat pada masa. heheh. tp terkilan gaklah x dpt tlg my cousin on persediaan wedding dier. harap dier x kecik ati. tp ade gaklah contribution to her. sesampai je rumah dier sabtu tu. semua diorang ckp, haa sampai pun mc. ok tak dik..mc ok kan? MC? mc hapelak ni. Rupa2nya dieorg pakat nak suruhh aku jd MC. bidan terjun tul lah masa tu. menggigil pegang mic. dengan x de skripnyer. bedal jerlah..K.lin ni adalah sepupu yg paling rapat jgklah. pasni gua nk lepak ngan sape kak lin..huhuhhhu :(
Congrats. Semoga kekal ke anak cucu.




Siap ade aida rahim. dtg shooting sbnrnya. tumpang la skali kenduri. jimat kos

Citer si tanggang. Dato' Jalal ni abg pengantin lelaki

Thursday, 12 June 2008

surat

ok. i think i've made a decision. i'll go. cuba dulu. kadang2 peluang ni hanya datang sekali. walaupun lately mcm2 dah berubah. mcm2 dah naik. inilah cabaran. smlm pak lah umum lagi. hari2 ade pengumuman skrg. dier umum akan byr gaji twice a month. mesti rase kekok sbb dah lama dibyr gaji sebulan sekali. tak taulah mcmanana nnt. mcm2 lah pak lah ni. smlm jgk ade dpt email pasal isu skrg nilah. Surat utk Pak Lah. seronok gak bace. sapalah yg buat tu.

Posted: Fri Jun 06, 2008 12:18 pm Post subject:


kepada pak lah... PM kesayangan ku

saya ingin mengucapkan terima kasih kepade pak lah kerana menaikkan rege minyak..
selepas ini apebile rege minyak naik.. rege barang yg lain akan naik..
saya akan merubah tabiat saya dari makan ikan kembung yg dah merah mate dan pecah perut kepade ikan kering sahaja..
saya sanggup berkorban untuk UMNO dan bn..
anak saye yg seramai 5 org itu boleh bekerje selepas waktu sekolah untuk membantu keluarga dan meneruskan tradisi menyokong UMNO dan bn
saya akan merubah bilik bilik yg ade di rumah saya untuk dijadikan tempat menternak ikan dan menanam sayur secare hidroponik
saya terpakse tanam dalam bilik kerna saya dok kat umah flat..
rebet yg diberikan kepade saya memang melebih dari keperluan saya..
apebile saya congak.. saya hanya menggunakan 20 sen aje duit minyak moto sehari.. ade untung 21 sen
saya tak pakai pon kete... sebab bile minyak naik.. saya kene jual datsun kotak mancis saya.. dapat gak duit..
anak anak saya, saya akan soh eksesais setiap hari dengan berjalan kaki atau naik beskal ke sekolah.. sejauh 5 km
walaupon saye berpendapatan rm 1000.. ia terlebih cukup untuk keluarga saya...

buat permulaan untuk merubah kehidupan saya..
saya tidak akan menggunakan gula... tak akan menggunakan tepung untuk buat jempot-jempot
akan menggantikan beras ngan ubi... setiap hari saya dan keluarga akan berpuasa (kecuali pade hari hari yg dilarang ajerk)
saya akan buat minyak masak sendiri
itu antara care saya merubah hidup..
ade banyak lagi care
semuanya kerna UMNO dan bn...

dan saya ingin meminta pak lah supaya menaikkan lagi rege minyak yg ade..
bukan tu ajerk.. diminta menaikkan lagi rege tol kerna org sebelah rumah saya nih org pembangkang dia selalu ikut highway, bior padan ngan muke dia.
mungkin pak lah boleh melawat saya dan bersedekah kepade saya sehelai kain pelikat dekat-dekat pilihanraya nanti..
insyaallah kain pelikat itu saya akan framekan dan gantung dirumah.. tapi jangan lupa.. pak lah tandatangan yerk..!

jgn lupe pak lah.. naikkan lagi rege minyak..
jgn turun kan gaji menteri menteri dan tuan penasihat 25%..
saya tetap akan menyokong pak lah..

akhir kata bior pak lah senang, janji kami susah.. hidup UMNO, hidup bn..

sekian terima kasih..

ps/ sampaikan salam saye pade KJ dan patrik badawi.. dan tak lupe gak tuan punya syarikat scomi

pecah kaca, pecah gelas,
sudah baca, harap balas.

just for jokes kay!

Sunday, 8 June 2008

im in the5

sekarang dah pening kepala pasal pjj yg mintak ari tu dah dpt. selalu mcm ni. masa mintak hari tu x pk plk all those bariers. let me list down all the bariers.
1. kos (satu sem dalam 2000 kut + minyak, assigments,)
2. masa ( sebulan 2 kali)
3. boleh catch up ke tak (maklum dah lama x study)

Aritu kat kursus, trainer tu ade tanya, dier bg contoh kalau ade sorang budak tu msk miss world bertudung competition leh menang tak? so, kitaorg jwblah mungkin bolehlah masuk top 5 ke 10 ke sbb budk tu pun cun, tp trainer ni ckp x mungkin la menang sebab dier tak masuk pun competion tu mcmana nk menang. Betul gak ckp dier kan, kalo kite tak cuba mmglah xkan berjaya. so, kalau dikaitkan dgn kes aku ni, at least cuba kan?? whats you oppinion? i have 2-3 days left before register..help me plezz!

Thursday, 5 June 2008

kursus PA @cherating

31-4 jun 2008 yg lalu, ade kursus khas utk PA2 MOSTI kat Best Western Cherating. Best jugak dapat kursus kat tepi laut ni. rase tenang jer kepala otak. kebetulan bos pun takde. day 1, biasalah kalo g kursus kene cari kawan baru, mulut kene ringan, walaupun malas..uncle yg bawak bas tu boleh sesat sampai pelabuhan. dah la rase x sampai2. 3 vcd abis tgk dlm bas. mula2 citer nana tanjung 2, pastu citer perang..bising giler time ni. nk tido pun x boleh, pastu citer org minyak. sampai dua kali lak tu ulang. brp kali pompuan2 kene rogol..heehe. at last dkt kul 5 sampai hotel. nasib dpt bilik dgn budak baik..trainer kali ni singaporean. import tu..Pn. Mursyidah, best jugaklah dier. entertaining.