Wednesday, 28 May 2008

hanya mampu merancang

salam,
jumaat lepas dapat berita buruk, keluarga seorang rakan tlh terlibat dalam kemalangan. ibu mertua serta seorang anak beliau telah meninggal dunia. seorang lagi anak masih berada di wad ICU. Masih koma. Eksiden di putrajaya je. Jalan nk masuk rumah je..tp kalau nk jadi, kat mana2 pun blh kan. Inilah pengalaman kali pertama saya masuk ke bilik mayat dan melihat sendiri keadaan arwah. Marilah kita menyedekahkan al-fatihah dan berdoa semoga mereka sekeluarga sihat seperti sediakala dan roh mereka yg telah pergi di cucuri rahmat. Al-Fatihah..



This weekend ade sukan integrasi malaysia-singapore. mcm biase msk acara larian 2km. sebenarnya bukan teror sgt pun. sekadar memeriahkan padang..hiihii. then ari ahad pergi kursus di Cherating sampai 4hb. So long everybody!

wasalam

Thursday, 22 May 2008

PTK

PTK exam lagi...huhuu
kali ni wat kat dewan seri siantan precint 3 pulak. biase buat kat the mines. oklah jugak dkt dgn rumah. soalan mcm biasa nampak senang jer..kang result kuar asik2 aras 3,2 hisshh bilerlah nk dpt aras 4 ni.




status: x berapa sedia

Wednesday, 21 May 2008

MU menang

Manchester United wins European Champions League

MOSCOW (AP)—Manchester United beat Chelsea 6-5 in a rain-soaked penalty shootout to win the European Champions League title Wednesday night following a 1-1 tie.

In the first final between two English teams, Edwin van der Sar batted away Nicolas Anelka’s drive on the 14th kick to give Manchester United its third Champions League title. This championship, following titles in 1968 and 1999, came in the 50th anniversary year of the plane crash that killed eight United players in Munich, Germany.

Cristiano Ronaldo had scored in the 26th minute for Manchester United, his 42nd goal of the season. Frank Lampard tied it for Chelsea in the 45th at Luzhniki Stadium, pointing both hands skyward in honor of his mother, who died last month.

Ronaldo, considered by many Europe’s top player this season, was stopped by goalkeeper Petr Cech on United’s third penalty kick. That gave the advantage to Chelsea, which has never won Europe’s top club title.


Monday, 19 May 2008

penat

recap on my weekend schedule.


sabtu 17 Mei 2008 - tolong k.yan pindah rumah. breakfast dulu. sambil2 minum dpt mug percuma..heheh


sate kajang


Ahad 18/5/2008 pd trip


Isnin 19/5/2008 (Wesak.public holiday) ostrich farm

Wednesday, 7 May 2008

sunway lagoon

3 mei 2008

hari ni pegi sunway pulak. blh tahan byk gak aku enjoykan..ish..ish..
lets picture tell the story lah..






hari enjoy sedunia

30th april 2008

the day yg suppose to be etcp 2nd reunion. kita hanya mmpu merancang. projek yg heboh dicanangkan x mencapai objekif. ramai yg x jd dtg disaat akhir dgn mcm2 alasan yg aku malas nk dgr. mmg dah agak dah..mmg susah nk kumpul semua at least cubalah kan. for me and mas, since cuti dah approved. teruskan ajelah. malahan lg best. just 2 of us. mcm2 yg kitaorg buat. kalo ikutkan hati yg panas nk je kitaorg sejukkan kat genting nun. hhehe

aktiviti pertama main bowling kat south city plaza. 5 games 10 henggit hari biasa. borong habis.







lepas dah puas main bowling kami gi berjaya times square pulak. ape2 hal beli tiket wayang dulu.
premere show tu, empuk sggh tmpat duduknyer. tgk citer iron man. waa..bestlah citer ni..x sedar 2 jam tayangan.

seblm masuk wayang kami pusing2 dulu berjaya and lowyat. konon nk karaoke dulu tp mahal ya amat. ade red box yg murah 3 jam lak. x cukp masa. ktv penuh pulak. lenkali la melalak mas. hehehe




smpai ke pavilion kami berjalan



dah agak2 penat, kami pun blk. pegi blk ikut terowong smart. kejap je sampai. blk siap blh tgk bella lg. seronok jugak sesekali amik cuti and bergumbira mcm ni. hilang tension2

interview

26th april 2008

permohonan utk smbung pjj kat uitm dah diterima dan 26hb ari tu diaorg panggil utk interview. ceh..siap interview bagai. ni yg takut ni. dah lama x gi interview, last masa nk dpt keje dulu la kat jpa. but ku gagahi juga pegi di pagi yg hening ittew..sesampai di sana setelah sesat sikit2, tgk ramai jgk yg dtg beratur. mcm2 gaya ade. yg bwk boyfriend arab pun ade. maklumlah course mass com kan. luckyly my name start with the letter E. dapatlah awal masuk. first ade essay writing. about myself and why did you choose mass com. belasah je aku jwb. ntah hapa2 ntah. in english ye. lps tu, one to one interview. masing2 bedebar2 je aku tgk. when come to my turn dpt lect yg baik jer. tanya pun ala kadar. tgk bilik2 lain bkn main lama kene interview. x taulah dpt ke tak. lect tu ade ckp can i manage my time, bolehke dtg seminar, mampukah aku?..tgk aje lah nnt.

bowling tourney




salam..

22nd april 2008

lama betul x de en3. bukan x nk tp server asyik bengong jer these few weeks. so where should i start..first yg hepi2 dulu la kan..22 april lps berlangsunglah kejohanan 10-pin bowling jabatan. progrom julung2 kali diadakan ini diadakan di south city plaza. seramai 26 peserta yg bertanding.
the results? me and my partner dpt no 3 jer..oklah tukan. yg penting semua happy