Wednesday, 5 March 2014

Surabaya part 2

breathtaking moment at mount bromo


bromo from probolinggo check point
Lumpur Lapindo

Surabaya part 1

Assalamuailaikum, selamat pagi, bon jour, selamat tahun baru 2014 gentle readers. My last post was 28 August 2013. lama betul baru nk update. bukan apa sejak dah ada mcm2 medium ni mcm fb, ig..makin malas nk update blog dah. tp saya cuba jgk lah menghidupkan kembali blog yang tak seberapa ni.

Kita mulakan dengan gambar lawatan saya ke Surabaya-bandung sekitar September tahun lepas.

Kami bertolak seawal 7 pagi dengan penerbangan air asia ke surabaya. Setiba disana kami disambut oleh Pak Wong, Malaysian yang telah menjadi warganegara Indonesia. Sampai je pak wong bawak kami tempat shopping di bandar surabaya. Sehingglah malam kami mulakan perjalanan ke Gunung bromo. Kemudian kami menaiki land rover untuk sampai ke kaki gunung. Seronok naik bende ni..ade banyak plk tu.
Sebelum mula pendakian, kami singgah dulu breakfast. Kat sini cuacanya agak sejuk. siapa yang x bawak jaket tebal boleh jugak sewa kat sini. lps solat subuh kami pun bergerak menuju puncak. sampai je semua dah ready amik port utk gambar sunrise. mmg cantik sangat pemandangan dari sini. Subhanallah.








Wednesday, 28 August 2013

Tuesday, 27 August 2013

Abdullah's family

Posted by Picasa

Selamat Hari Raya 2013

Assalamuailaikum...
Selamat hari raya guys..Alhamdulillah hari ni 28.08.2013 masih sempat menyambut birthday yang ke 34 . ye tua dah. dan dah muak rasenya nk menjawab soalan klise tu. Insyallah kalau diizinkan Allah kahwin lah saya. sapelah yg x nk kawin kan.

nothing much to tell. cuma skrg masih dlm mood raye. makan sana sini. belum sempat lg nk work out. basikal pun dh lama rehat. next week bolehlah mula blk.
from left Angah, ilyas, aqil and me di pagi raya   
thn ni beraye dgn boys ni dulu di pagi raye. along petang raye baru dpt blk kg.

walaupun mak abah dah takde, kami semua tetap teruskan tradisi. rmh tetap kene serbu.. mungkin tahun ni meriah sikit sbb me dh balik malaya setelah 3 thn di perantauan.

Akhir kata, berbuat baik dan berbaktilah dengan ibu ayah sewaktu mereka masih ada.



Thursday, 6 June 2013

activities updates

wall climbing at challenge park putrajaya

power bar shirt..love it
top, mountain bike Metro gp, below right milo breakfast run, below left jamborace putrajaya
and many more to come....

takziah

Salam, bon jour, hi..im back

Sejak balik ni liat betul lah nk update2 blog ni. first, sebab ofis ni block segala media social ni..so susah sikit nk sync2 picture.

So far im doing great. kali ni nk tribute to my late bos. Arwah En Adeeb. past away last week 28th of May because of stroke. dah warded almost 2 month. even though sekejap je dgn arwah di brussels tp we are closed enough. dh mcm family. Semoga rohmu dicucuri rahmah..Al fatihah